headerfoto

2011 > 10

Nu finns EcoBride även på Twitter! Och därmed blir alla tips och idéer om bröllop och eko-living ännu mer tillgängliga och enkla att dela med sig av. Jag blir jätteglad om du tipsar om bra produkter och tjänster, visar bilder på allt från bröllopsklänning till bordsdekorationer och delar med dig av dina frågor och funderingar. För jag vill ju "prata" med er alla personligen! Du är varmt välkommen att ställa just dina frågor om ekobröllop direkt på twitter så ska jag göra mitt bästa för att svara på dem! 

 

Vi ses på www.twitter.com/EcoBride! Tipsa gärna vänner och bekanta! Tack :) 

 

Hälsningar från @ecobride (även kallad @katharinabrunat)

 

PS. Givetvis kan du även fortsättningsvis följa oss även här på bloggen och på vår facebook-sida! Vi tar inte bort något utan utökar bara med ytterligare en kanal. 

 

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Hösten är verkligen här! Ena dagen regn och storm och andra dagen härligt klarblå himmel och krispig luft. För er som planerar höstbröllop finns massor av inspiration att hämta från naturen. Inte minst till dukningen. Gå ut i skogen eller i en park en av dessa härliga dagarna och ni kommer få massor av inspiration bara av att se er omkring. Och dessutom kan ni hitta vackra dekorationer helt gratis! 

 

 

5 idéer för er som planerar bröllop med hösttema:

  • Färgglada höstlöv. Torka dem och använd som bordsdekorationer, bordsplaceringskort eller istället för ris på kyrktrappan.
  • Kastanjer. Bruna lena kastanjer kan pysslas till servettringar eller är fina som de är strödda över bordet eller runt blockljus eller värmeljus.
  • Rönnbär. Vackert som bordsdekoration eller varför inte i brudbuketten eller som corsage?
  • Ekollon. Nu fäller ekarna sina ollon och de gröngula bären är supersnygga som dekorationer eller som inramning till ljuslyktor och buketter. Ett ensamt ekollon på servetten är stilrent och vackert i all sin enkelhet.
  • Kottar. Det gör inget om kottarna är lite fuktiga och ser lite taniga ut när ni hittar dem på marken. Efter några dagar i rumstemperatur torkar de och slår de ut och blir till finfina dekorationer.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Tärna är ett förtroendeuppdrag och ett viktigt val för dig som blivande brud. Tärnan kommer vara din bästa och viktigaste hand att hålla i både under bröllopsplaneringen och under själva bröllopsdagen. Det är bra att utse tärna ganska så tidigt i bröllopsplaneringen så kan du få både hjälp och smakråd redan från start.

 

Vem ska man välja egentligen? Traditionellt sätt ska tärnan vara en ogift ungmö men nu förtiden är det få som bryr sig om traditionella detaljer. Från USA kommer trenden med flera tärnor, ibland så många som 10-12 stycken. Och idag är det inga konstigheter att bryta helt mot vett och etikett-regler och istället välja en man som "tärna" om din bästa vän råkar var just man. Men i Sverige är det fortfarande vanligast att välja sin syster eller bästa väninna.

 

Att arrangera möhippa, rätta till klänningen under bröllopsdagen och hålla buketten vid ringväxlingen är några av tärnans praktiska uppgifter men ofta innebär uppdraget mycket mer än så. Smakråd på shoppingrundor, knäppa klänningen i ryggen, hjälpa till att hålla lugnet när nervositeten visar sig, se till att bruden får i sig lite lunch före vigseln, hålla koll på brudnäbbar, hålla koll på svärmor, dra igång dansen på kvällen och hålla släpet när bruden måste kissa.... Den inofficiella listan är ofta oväntat lång och invecklad! Ta gärna ett samtal i förväg och diskutera vad du förväntar dig av din tärna och vad hon är villig att lägga in i uppdraget. Det viktigaste är ändå att känna att den du väljer till tärna också är den person som du helst av allt vill spendera stora delar av din bröllopsdag tillsammans med. Det är ju trots allt några timmars (ofta pirriga) förberedelser före vigseln. Välj både med hjärna och hjärta. Du kommer behöva både hennes organiseringsförmåga och hennes kärlek.

 

Har du redan valt tärna? Vad avgjorde ditt val? Var det självklart eller inte? Skriv gärna och berätta!  

 

 

Foto: Martina Thalwitzer/Frokenfokus.se

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »
Etiketter: planering, tärna, bröllop

Vill du också äta middag med Sveriges mästerkock nästa lördag? Vi på EcoBride har fjäskat till oss fyra biljetter, värde 495 kr/st (!), att lotta ut till er som följer oss på bloggen och facebook!

 

Weddingevent är ingen traditionell bröllopsmässa utan har fokus på upplevelser istället för traditionella mässmontrar. Tanken är att hela eventet ska likna en riktig bröllopsmiddag så mycket som möjligt. Gästerna får sitta ner och äta en trerätters bröllopsmiddag, komponerad av Louise Johansson vinnare av Sveriges mästerkock. Under middagen bjuds det på underhållning och praktiska tips inför bröllopsplaneringen. Jag kommer vara på plats och ge tips om ekobröllop!

 

Dag: Lördag 22 oktober

Tid: Kl.16.00-22.00

Var: Spekeröds bygdegård, Stenungsund

Läs mer på Weddingevent.se

 

Så här tävlar du:

Vilken är din bäst festmeny? Kanske är det menyn som ska serveras på ert bröllop, kanske din bästa 3-rätters middag för en romantiskt kväll med din älskling eller din favoritmeny vid festliga tillfällen! Du behöver inte skicka några långa recept utan helt enkelt ett menyförslag. Maila ditt bidrag till katharina@ecobride.se senast måndag 17 oktober.

De två bidrag som får det att vattnas mest i munnen på oss här på EcoBride vinner vardera

2 biljetter till Weddingevent, värde 495 kr/st!

 

Lycka till!

 

Tävlingregler: Vinnaren måste gilla EcoBride på facebook med eget fullständigt namn. Genom att delta samtycker man till att vi publicerar ert tävlingssvar samt att medverka med bild och namn på EcoBrides facebook sida samt EcoBrides blogg. Tävlingsperiod: 13-17 oktober 2011.

Följande meny, komponerad av Sveriges Mästerkock Louise Johansson, kommer att serveras på Weddingevent 22 oktober.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Söker du brudklänning i vintagestil? Eller ljuvliga tärnklänningar? I morgon arrangerar
Beyond Retro i Stockholm auktion på några av sina mest speciella pieces! Allt från 50-talstyll, 20-talsbroderier, 60-talets Dior till samlarobjekt går för klubban. Bland fynden hittar du bland annat den här ljuvliga 40-tals brudklänningen med utgångspriset 750 kr! 

 

Alla plagg presenteras på bloggen innan, för frågor eller förhandsbud maila kontakt@beyondretro.com

 

Plats: Beyond Retro, Drottninggatan, Stockholm
Dag: Onsdag 12:e oktober 
Tid: Kl. 16.00 startar visningen och presentationen av kläderna, man får därefter titta närmare på sina favoriter, auktionen börjar kl. 17.30. 

 

Se alla plagg som auktioneras här >

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Planerar ni bröllop nu i oktober eller nästa höst vid samma tid? Plånboksvänliga och miljövänliga dekorationer hittar ni enkelt i er eller grannens trädgård. Nu finns äpplen i överflöd och de  är otroligt dekorativa. Låt er inspireras av fruktträdgårdarna när ni dekorerar vigsel- och bröllopslokalen.

 

  • Dekorera med äpplen på middagsbordet. Ett eller två äpplen bredvid varandra är vackert i all sin enkelhet.
  • Trä ett äpple på en grov ståltråd och sätt mellan blommorna i brudbuketten.
  • Gör bordsdekorationer med inspiration från naturen. Arrangera mossa, nypon, rönnbär på ett fat. Låt några röda äpplen bli kronan på verket.
  • Använd äpplen som hållare för bordsplaceringskorten eller skriv namnen direkt på varje äpple. Gör ljuslyktor genom att gröpa ur lite ur toppen och sätta värmeljus i.
  • Ställ dekorativa korgar med äpplen vid entrén till vigsellokalen och festlokalen och på andra utvalda ställen som dekoration. 

Dela med dig av dina idéer!
Gör en vacker dekoration med hösttema. Ta en bild och ladda upp den på EcoBride forum på facebook. Den vackraste dekorationen får en fin höstpresent på posten!
Ladda upp din bild här>

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Bor du på Västkusten? Då vill vi tipsa om Stenungsunds första bröllopsmässa, Weddingevent, som går av stapeln den 22 oktober. Vad sägs om möjligheten att äta en trerättersmiddag med Sveriges mästerkock?

 

Weddingevent är ingen traditionell bröllopsmässa utan har fokus på upplevelser istället för traditionella mässmontrar. Tanken är att hela eventet ska likna en riktig bröllopsmiddag så mycket som möjligt. Gästerna får sitta ner och äta en trerätters bröllopsmiddag, komponerad av Louise Johansson vinnare av Sveriges mästerkock. Under middagen bjuds det på underhållning och praktiska tips inför bröllopsplaneringen.

 

Det är EcoBrides bröllopskoordinator Jenny Josefsson som driver Amandi Bröllop & Fest som arrangerar tillsammans med Fotograf Vågsund. Så vi förväntar oss givetvis en mycket inspirerande kväll!

- Vi vill få med upplevelserna, att gästerna får prova tjänster och produkter från olika företag redan innan de köper. Ett sätt för de blivande brudparen att vara säkra på att det får något bra, säger Jenny Josefsson.

 

Jag kommer själv vara på plats och signera min bok JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop och bjuda på tips för ekobröllop. Hoppas vi ses!

 

Dag: Lördag 22 oktober

Tid: kl.16-22

Plats: Spekeröds bygdegård, Stenungsund

Läs mer på Weddingevent.se

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Hösten är här. Jag märker det inte minst på att min hud börjar strama och bli torr och livlös. Sommarens solbränna börjar tyna bort och fnasigheten tar över. Därför vill jag tipsa om några härliga ekologiska kroppsoljor för alla er som är "torrisar" precis som jag. En kroppsolja är ett extra näringsrikt alternativ till hudlotion som tränger djupare ner i huden och gör den sammetslen. Bäst effekt får man genom att applicera oljan när huden är lite fuktig, exempelvis direkt efter duschen.

 

Har du någon annan favorit mot torr hy? Skriv gärna och berätta.

3 ekologiska kroppsoljor för torr hy:

 

Weleda Pomegranate Body Oil

Kroppsolja med kärnolja från ekologiska granatäpplen som aktivt stimulerar hudens cellförnyelse och gör huden jämnare och slätare. Motverkar celluiter och ålderstecken. Innehåller bland annat jojobaolja, sesamolja, solrosolja, vetegroddsolja, macadamianötsolja, och granatäppelkärnolja. NaTrue-certiferad.

Pris: ca 249 kr (100 ml)

 

 

 

Dr.Hauschka Body Oil Moor Lavendel

Fylligt sheasmör och jojobaolja ger ett skyddande lager för torr hy. Moorextrakt sveper in dig i ett hölje som skyddar dig mot negativa yttre omständigheter, extra skönt för den som är känslig för växlingar i väderleken och känslig för kyla. Doften av eterisk lavendelolja har en lugnande inverkan och medverkar till lugn, rogivande sömn. Innehåller bland annat extrakt från hästkastanj, åkerfräken och moorextrakt.

Pris: ca.183 kr (75 ml)

 

 

Rosenserien Kroppsolja med havtorn

Lyxig ansikts- och kroppsolja med havtorn. Rik på naturliga vitaminer och omättade fettsyror. Havtorn innehåller både omega 3, 6, 7 och 9. Oljan absorberas lätt och lämnar huden sammetslen och väldoftande av rosor. Hjälper huden att bygga upp ett naturligt skydd. Kan även användas som intimolja. Innehåller bland annat tistelolja, havtornsolja, E-vitamin, morotsextrakt. Svanen-märkt.

Pris: ca.285 kr (100 ml)

 

Läs även recension under "EcoBride gillar" >

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Om EcoBride

Välkommen till EcoBride -inspiration för ekobröllop. Här samlar vi praktiska tips på hur ni planerar ert drömbröllop utan att ge avkall på vare sig känsla, kvalitet, miljö eller socialt ansvar och samtidigt håller budget.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Rutz » Tema: Flower Power:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås till festen:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås till festen:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

Bloggarkiv

Företag vi gillar

Länkar

Kontakta EcoBride









Listad på Bröllopssajter.com

Etikettmoln