Gör din egen bröllopsdessert
Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.
Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst.
Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst.
Champagnepannacotta med färska jordgubbar
Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över.
8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)
Ingredienser:
37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt
Gör såhär:
- Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
- Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
- Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Tony Harry » Glad midsommar!: ”3% Garanterat snabba lån Vi erbjuder låne-/investeringsfonder till företag och ..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
louise&dusan sara&andreas almedalen städprodukter en köpfri dag nuxe 50-talet spar pengar sommarväska honoré des prés florist tina larsson våra oköttsliga lustar marie&henrik tackkort first sight loveko deli stockholm orange dans lisa&anton linne vattenlimousine naked cake mikael sjömilla blomsti prickigt hanna&björn bernzon blommor maria&markus ta tillvara dr.hauschka pernilla&david bröllopsforum amanda borneke jenny & johnny estelle linnea@sverker brudkrona var rädd om maten regnbågsbröllop ekolibreeze rebeqah&waldemar hotell flower power presentöppning marsalk såpbubblor djurtester anna-karin&hans dermanord gt grow eco elin atterstig häst och vagn rabattkod bröllopsvals klimatkompensera väder kaffe anna&micke rosenserien elsa billgren spa house of tammam hindersprövning the fair tailor photo booth servettvikning bröllop i sigtuna carl-philip och sofia sophia couture kyrka wedding weekend fiskguide silver naturens bästa musik båt frimärken brunch ris för honom camino buffé kinnekulle färgglatt pärlor hemsida janna s middag skärgårdsbröllop appar studio ankungen bomull gunnebo slott alkoholfritt ina nordberg tärna läckö fyra bröllop parfym hyra bruduppsättning bok & bibliotek brudtärna madeleine&chris save-the-date maryfly organics papper naturskyddsföreningen bordsplacering bröllopsplaner johannae linn&asim bröllopsfrisyr förlovning jul forum wwf sara&daniel svanen midsommar rosa budget stearinljus krav jordgubbar recept transporter 2014 julklapp närproducerat bröllopskonsultation trädgårdsbröllop retro ängsbröllop favours brudgum inbjudningskort katharina brunat vitt victoria&daniel brudskål ecobride gäster hår ekobrud skor bröllopspresenter vinter bröllopsbok smekmånad bröllopsresa personligt ja! sommar presenter smycken makeup ecobride club ringar bröllopsmässa 2013 vigsel återbruk tävling bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett brudklänning skönhet second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat återanvända bröllop kläder dukning dekorationer bröllopstårta accessoarer diy fair trade dryck heidi&eric säsong tema så gjorde vi mode brudklädsel fest bröllopskoordinator hudvård inbjudningar bröllopsfoto fair flowers fair plants bröllopsfotograf ellen&gustaf resor festlokal katharina&martin weleda etiskt josefine&kalle vin vegan bröllopstrend vegetariskt vinterbröllop 2012 cupcakes ekoguld rosor utomhusbröllop brud alla hjärtans dag kungligt bröllop möhippa dessert återvunnet guld 2010 2011 choklad rättvisemärkt slottsbröllop lokal liseberg trend nvey eco better globe höst pinterest frogpearl ekoturism vickning vår fsc vitguld blå earth hour hungerprojektet frieri corsage gul glamour världsmiljödagen spex&skoj stockholm låna biodynamiskt catering grönt sigtunahöjden slöja underkläder kakor blomsterkrans solrosor svenskt sigill flique i underjorden morgongåva utomlands ekoturismföreningen nyår lantligt ekohippa 20-talet valborgs champagne photago beyond retro ecocert fotobås life by lisen odla love stockholm barn kate&william medeltidsbröllop kärlekens dag recension statistik vego svensexa sångsolist drop-in photo by heart wilma&friends sojaljus lavish design care candle crème de la crème eventomatic fanny&daniel bröllopsfilm patricia&henrik balanzen beneco h&m mattias kristiansson wise ekocharter lantmännen cake toppers hålla tal linn&mattias 60-talet go red lisen organics gröna november guerilla gardening annie&tomas festprogram volontärresor sju sorters kakor gästlista skottår toastmaster forever unique jewelry påsk lars wallin lila norge gilda&pearl google weddings sagobröllop jessica jäger syntetiska diamanter gästbok bellapierre skebo herrgård earth day the great gatsby pride twitter ekosilver förkylning robin&annika linnea&sverker afternoon tea david schreiner svenska inredningsbolaget palmgrens praliner