Alternativ Nobelmiddag
Att äta vegetariskt innebär mindre miljöbelastning, och visst kan man laga vegetariskt även till fest! Därför har vi på EcoBride tagit fram ett trerätters festmeny som är helt vegetariskt. Passar både till kvällens Nobelmiddag eller andra festliga tillfällen. I princip alla ingredienserna brukar gå att hitta ekologiska och både rotfrukter och päron finns lokalproducerade. Receptet räcker till ca 4 personer. Jag vill verkligen slå ett extra slag för vanilj- och ingefärskokta päron med hemgjord kolasås. Det låter avancerat och krångligt men är verkligen busenkelt då de i princip tillagar sig själva medan du kan göra annat – och det blir fruktansvärt gott.
Önskar er en trevlig Nobelmiddag! /Anna
Vegetarisk festmeny
Förrätt
Smördegspuffar med parmesankräm
Varmrätt
Citrondoftande zuchinilindad tofu med rotfruktspuré och
smörstekta kantareller
Dessert
Vanilj och ingefärskokta päron med vaniljglass och hemgjord kolasås
Här kommer receptet på varmrätten. Recept på förrätt och efterrätt hittar du i EcoBride Clubs forum. Är du inte redan medlem i EcoBride Club? Att bli medlem är helt kostnadsfritt.
Bli medlem här >
Citrondoftande zucchinilindad tofu
Ingredienser:
400 g fast ekologisk tofu
Skal och saft av 1 ekologisk citron
1 tsk sambal oelek
Ca 5 msk svensk ekologisk rapsolja
½ dl finhackade KRAV-märkta färska örter
2 pressade vitlöksklyftor
En nypa salt & en nypa socker
1 ekologisk zucchini
Gör så här:
- Blanda olja, socker, salt, vitlök, örter, sambal och citron till en marinad.
- Skär tofun i åtta skivor, lägg i en burk och slå över marinaden. Låt stå kallt minst ett par timmar eller över natten.
- Lägg tofun i en lätt smord ugnsform.
- Skär zucchinin i långa strimlor med hjälp av en osthyvel eller mandolin och linda den runt tofun.
- Droppa lite olja över tofun och baka i 225 grader i 20-25 min eller tills det har fått fin färg.
Rotfruktspuré och smörstekta kantareller
Ingredienser:
1 kg blandade rotfrukter tex mandelpotatis, palsternacka och rotselleri
2 dl ekologisk creme fraiche
2 dl ekologisk grädde
ca två nävar svenska kantareller
några msk ekologiskt smör
1 nypa riven muskotnöt
salt och peppar
Balsamicocréme och vattenkrasse till servering.
Gör så här:
- Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och tillsätt salt. Koka tills rotfrukterna är mjuka ca 20 minuter.
- När rotfrukterna är klara häller du bort vattnen och klickar i smör, muskot, grädde och creme fraiche - mixa sedan ihop till en slät puré med en mixerstav. Salta och peppra efter smak.
- Riv moroten fint och fritera den i olja i en panna tills den blivit lite krispig. Var försiktig så det inte bränns.
- Smörstek kantarellerna – smaksätt med lite salt och peppar
- Klicka eller spritsa ut rotfruktspurén på tallriken. Dekorera med den friterade moroten på toppen. Lägg upp den zucchinilindade tofun bredvid. Servera de smörstekta kantarellerna till samt dekorera med vattenkrasse. Droppa gärna lite balsamicocréme över.
Vill du ha fler tips inför festen? Bli medlem i EcoBride Club!
EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
var rädd om maten regnbågsbröllop ekolibreeze rebeqah&waldemar lantmännen hotell presentöppning marsalk h&m balanzen patricia&henrik bröllopsfilm fanny&daniel palmgrens praliner svenska inredningsbolaget david schreiner afternoon tea linnea&sverker robin&annika spar pengar förkylning twitter honoré des prés våra oköttsliga lustar florist tina larsson skebo herrgård bellapierre gästbok syntetiska diamanter orange dans lisa&anton norge gilda&pearl naked cake lars wallin påsk prickigt forever unique jewelry bernzon blommor maria&markus ta tillvara dr.hauschka gästlista annie&tomas amanda borneke lisen organics gröna november linnea@sverker brudkrona carl-philip och sofia life by lisen fotobås wedding weekend fiskguide silver gt grow eco care candle lavish design sojaljus wilma&friends photo by heart drop-in kaffe svensexa vego statistik recension kärlekens dag hindersprövning photo booth kate&william love stockholm odla solrosor blomsterkrans kakor naturens bästa musik båt frimärken brunch ris utomlands för honom buffé kinnekulle spex&skoj tärna läckö underkläder slöja sigtunahöjden grönt catering biodynamiskt gunnebo slott stockholm hungerprojektet glamour parfym corsage frieri naturskyddsföreningen bordsplacering bröllopsplaner brudtärna madeleine&chris save-the-date maryfly organics papper förlovning jul höst better globe nvey eco liseberg lokal slottsbröllop rättvisemärkt choklad budget 2011 möhippa återvunnet dessert utomhusbröllop transporter alla hjärtans dag brud närproducerat bröllopskonsultation trädgårdsbröllop brudgum retro ängsbröllop favours vitt inbjudningskort vin festlokal josefine&kalle etiskt weleda skor resor ekobrud vinter fair flowers fair plants bröllopsfoto inbjudningar hudvård personligt ja! sommar presenter tema säsong ringar ecobride club 2013 fair trade vigsel återbruk tävling bordsdekorationer kläder brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända bröllopsmiddag dukning dekorationer bröllopstårta accessoarer diy bröllopsmässa heidi&eric dryck smycken makeup så gjorde vi mode brudklädsel fest bröllopsresa bröllopskoordinator bröllopsbok smekmånad bröllopspresenter ellen&gustaf hår bröllopsfotograf ecobride brudskål victoria&daniel gäster katharina&martin katharina brunat vegan vegetariskt vinterbröllop 2012 bröllopstrend cupcakes ekoguld rosor julklapp 2014 kungligt bröllop recept jordgubbar krav stearinljus rosa guld 2010 svanen sara&daniel wwf forum midsommar bröllopsfrisyr linn&asim johannae trend vickning vår fsc vitguld blå pinterest frogpearl ekoturism bruduppsättning hyra gul fyra bröllop earth hour bok & bibliotek alkoholfritt låna bomull studio ankungen appar skärgårdsbröllop middag janna s världsmiljödagen ina nordberg svenskt sigill flique i underjorden morgongåva camino ekoturismföreningen nyår lantligt ekohippa 20-talet valborgs champagne hemsida pärlor färgglatt bröllop i sigtuna servettvikning barn the fair tailor medeltidsbröllop house of tammam spa elsa billgren rosenserien anna&micke sångsolist väder klimatkompensera bröllopsvals rabattkod häst och vagn elin atterstig crème de la crème eventomatic photago beyond retro kyrka ecocert sophia couture go red 60-talet jenny & johnny estelle guerilla gardening bröllopsforum pernilla&david festprogram volontärresor sju sorters kakor hanna&björn skottår toastmaster blomsti mikael sjömilla lila linne vattenlimousine google weddings jessica jäger sagobröllop deli stockholm loveko first sight tackkort marie&henrik earth day the great gatsby pride sommarväska ekosilver 50-talet nuxe en köpfri dag städprodukter almedalen sara&andreas louise&dusan dermanord anna-karin&hans djurtester såpbubblor beneco flower power mattias kristiansson wise ekocharter hålla tal cake toppers linn&mattias