Vegetariskt till bröllopet
Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter
Vi äter mycket vegetariskt hemma, och vi kommer även se till att vårt bröllop innehåller mycket vegetariskt och även veganska maträtter. Vi vill visa att det finns hur goda alternativ som helst istället för kött och även för att kött kräver mer av jordens resurser när det gäller mark och vatten, men det går även åt oändligt mycket mer energi att framställa kött. Det är många som infört en "köttfri måndag" och nu hakar fler och fler på och det är ju himla bra tycker jag. Genom att köpa säsongens grönsaker t.ex. vitkål, rödbetor, morötter, bönor, säd eller nötter istället för kött, kan man både sänka sina matkostnader och samtidigt höja näringskvalitén, vilket vi kommer ta till vara på när vi gör vår bröllopsmat. Det kommer vara säsongbaserat, ekologiskt och närodlat. Vad planerar ni för gott till er bröllopsmiddag?
/Vera
Här är 3 smakprover från vår kommande bröllopsbuffé:
- Blomkålssnittar. En perfekt aptitretare till välkomstdrinken på festen/kalaset eller bröllopet.
- Grönkålssoppa i glas. Bra som förätt och mingla runt med innan maten serveras på festen. Vi tänkte servera soppan i fina loppisglas med en brödpinne eller ett osthjärta till.
- Rödbetsbiffar med getostcrème. Himmelsk god och passar till exempelvis honungsrostade rotsaker i ugn eller som en bufferätt.
Klicka på receptnamnet så kommer ni till recepten på min vän Eveline Johnssons vego-blogg.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
linn&mattias cake toppers hålla tal ekocharter rebeqah&waldemar hotell mattias kristiansson beneco marsalk djurtester anna-karin&hans dermanord patricia&henrik david schreiner palmgrens praliner svenska inredningsbolaget en köpfri dag 50-talet nuxe ekosilver spar pengar twitter pride earth day the great gatsby first sight skebo herrgård gästbok loveko dans orange google weddings gilda&pearl norge lila lars wallin mikael sjömilla forever unique jewelry toastmaster hanna&björn volontärresor festprogram maria&markus ta tillvara bröllopsforum amanda borneke estelle jenny & johnny 60-talet go red carl-philip och sofia sophia couture fotobås wedding weekend fiskguide silver gt grow eco care candle lavish design rabattkod wilma&friends väder photo by heart sångsolist svensexa rosenserien statistik recension kärlekens dag medeltidsbröllop barn photo booth bröllop i sigtuna odla solrosor pärlor kakor naturens bästa 20-talet ekohippa frimärken brunch ekoturismföreningen camino utomlands morgongåva kinnekulle ina nordberg tärna läckö underkläder slöja appar grönt catering biodynamiskt låna stockholm hungerprojektet glamour gul corsage frieri ekoturism bordsplacering bröllopsplaner brudtärna vitguld save-the-date vår papper förlovning jul höst better globe nvey eco liseberg lokal slottsbröllop rättvisemärkt choklad budget 2011 möhippa återvunnet dessert utomhusbröllop kungligt bröllop alla hjärtans dag brud närproducerat bröllopskonsultation trädgårdsbröllop brudgum 2012 ängsbröllop favours vitt vegan vin festlokal josefine&kalle victoria&daniel weleda skor hår ekobrud vinter fair flowers fair plants bröllopsfoto inbjudningar hudvård fest ja! sommar presenter tema säsong ringar ecobride club 2013 fair trade vigsel återbruk tävling bordsdekorationer kläder brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända bröllopsmiddag dukning dekorationer bröllopstårta accessoarer diy bröllopsmässa heidi&eric dryck smycken makeup så gjorde vi mode brudklädsel personligt bröllopsresa bröllopskoordinator bröllopsbok smekmånad bröllopspresenter ellen&gustaf resor bröllopsfotograf ecobride brudskål etiskt gäster katharina&martin katharina brunat inbjudningskort vegetariskt vinterbröllop retro bröllopstrend cupcakes ekoguld rosor julklapp 2014 transporter recept jordgubbar krav stearinljus rosa guld 2010 svanen sara&daniel wwf forum midsommar bröllopsfrisyr linn&asim johannae trend vickning maryfly organics fsc madeleine&chris blå pinterest frogpearl naturskyddsföreningen bruduppsättning hyra parfym fyra bröllop earth hour bok & bibliotek alkoholfritt gunnebo slott bomull studio ankungen sigtunahöjden skärgårdsbröllop middag janna s världsmiljödagen spex&skoj svenskt sigill flique i underjorden buffé för honom ris nyår lantligt musik båt valborgs champagne hemsida blomsterkrans färgglatt love stockholm servettvikning kate&william the fair tailor hindersprövning house of tammam spa vego elsa billgren anna&micke kaffe drop-in klimatkompensera sojaljus bröllopsvals häst och vagn elin atterstig crème de la crème eventomatic photago beyond retro kyrka ecocert life by lisen linnea@sverker brudkrona lisen organics gröna november guerilla gardening pernilla&david annie&tomas sju sorters kakor gästlista dr.hauschka skottår bernzon blommor prickigt påsk blomsti naked cake vattenlimousine linne lisa&anton sagobröllop jessica jäger syntetiska diamanter deli stockholm tackkort marie&henrik bellapierre florist tina larsson våra oköttsliga lustar honoré des prés sommarväska förkylning robin&annika linnea&sverker städprodukter afternoon tea sara&andreas louise&dusan almedalen fanny&daniel bröllopsfilm såpbubblor balanzen h&m presentöppning flower power wise lantmännen regnbågsbröllop ekolibreeze var rädd om maten
Förrätt: Gazpacho med brödpinnar med följande dricka: Il Nostro Grecanico, Italien. Jus de Raisin Blanc, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Varmrätt var buffé med:
Bredsjö blå-bakad potatis – Biffar på färska sojabönor och rostad majs – Brödsallad – Crudité-sallad – Dillpesto – Picklade skånska grönsaker – Bröd – Vispat smaksatt smör – Getostcrème med dricka: Château Pech-Latt, Frankrike. Jus de Raisin Rouge, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Och ostbord med Ost och kex med hemkokt tillbehör. Dricka: Grande Maison Cuvée des Anges, Frankrike.
Sen fick vi också en fantastiskt tårta: Vit chokladbotten gjord på choklad från franska Michel Cluizel, mousse gjord på solmogna svartvinbär, vaniljpannacotta av vaniljstång från Tahiti, rabarbermousse, marängsmörkräm och sugarpaste.
Som sagt, stor succes!