Gör din egen bröllopsdessert
Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.
Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst.
Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst.
Champagnepannacotta med färska jordgubbar
Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över.
8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)
Ingredienser:
37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt
Gör såhär:
- Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
- Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
- Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
sara&andreas almedalen louise&dusan städprodukter en köpfri dag 50-talet nuxe ekosilver sommarväska pride the great gatsby earth day skebo herrgård bellapierre marie&henrik syntetiska diamanter loveko dans orange lisa&anton gilda&pearl norge naked cake påsk mikael sjömilla toastmaster skottår hanna&björn ta tillvara dr.hauschka gästlista pernilla&david bröllopsforum guerilla gardening gröna november lisen organics brudkrona linnea@sverker linn&mattias cake toppers hålla tal ekocharter wise presentöppning mattias kristiansson h&m såpbubblor djurtester anna-karin&hans dermanord eventomatic crème de la crème elin atterstig häst och vagn rabattkod bröllopsvals klimatkompensera väder sångsolist anna&micke rosenserien elsa billgren spa house of tammam hindersprövning the fair tailor barn servettvikning love stockholm carl-philip och sofia life by lisen fotobås wedding weekend fiskguide silver valborgs 20-talet ekohippa frimärken brunch ris utomlands för honom morgongåva kinnekulle färgglatt pärlor hemsida janna s slöja skärgårdsbröllop appar studio ankungen bomull gunnebo slott alkoholfritt spex&skoj tärna läckö fyra bröllop gul hyra bruduppsättning hungerprojektet brudtärna vitguld save-the-date vår papper ekoturism bordsplacering bröllopsplaner johannae linn&asim bröllopsfrisyr förlovning jul forum wwf sara&daniel svanen midsommar rosa budget stearinljus krav jordgubbar recept kungligt bröllop 2014 julklapp rosor bröllopskonsultation trädgårdsbröllop retro ängsbröllop favours brudgum vegan katharina brunat vitt victoria&daniel brudskål ecobride festlokal resor ekobrud skor bröllopspresenter vinter bröllopsbok smekmånad bröllopsresa personligt ja! sommar presenter smycken makeup ecobride club ringar bröllopsmässa 2013 vigsel återbruk tävling bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett brudklänning skönhet second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat återanvända bröllop kläder dukning dekorationer bröllopstårta accessoarer diy fair trade dryck heidi&eric säsong tema så gjorde vi mode brudklädsel fest bröllopskoordinator hudvård inbjudningar bröllopsfoto fair flowers fair plants bröllopsfotograf ellen&gustaf hår gäster katharina&martin weleda etiskt josefine&kalle vin inbjudningskort bröllopstrend vegetariskt vinterbröllop 2012 cupcakes ekoguld närproducerat utomhusbröllop brud alla hjärtans dag transporter möhippa dessert återvunnet guld 2010 2011 choklad rättvisemärkt slottsbröllop lokal liseberg trend nvey eco better globe höst pinterest frogpearl naturskyddsföreningen vickning maryfly organics fsc madeleine&chris blå earth hour bok & bibliotek frieri corsage parfym glamour världsmiljödagen ina nordberg stockholm låna biodynamiskt catering grönt sigtunahöjden middag underkläder kakor blomsterkrans solrosor svenskt sigill flique i underjorden buffé camino ekoturismföreningen nyår lantligt musik båt naturens bästa champagne photago beyond retro kyrka ecocert sophia couture odla bröllop i sigtuna kate&william photo booth medeltidsbröllop kärlekens dag recension statistik vego svensexa kaffe drop-in photo by heart wilma&friends sojaljus lavish design care candle grow eco gt fanny&daniel bröllopsfilm patricia&henrik balanzen marsalk beneco flower power hotell lantmännen rebeqah&waldemar ekolibreeze regnbågsbröllop var rädd om maten go red 60-talet jenny & johnny estelle amanda borneke annie&tomas maria&markus festprogram volontärresor sju sorters kakor bernzon blommor forever unique jewelry prickigt blomsti lars wallin lila linne vattenlimousine google weddings jessica jäger sagobröllop deli stockholm gästbok first sight tackkort florist tina larsson våra oköttsliga lustar honoré des prés twitter förkylning spar pengar linnea&sverker robin&annika afternoon tea palmgrens praliner david schreiner svenska inredningsbolaget