Vegetariskt till bröllopet
Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter
Vi äter mycket vegetariskt hemma, och vi kommer även se till att vårt bröllop innehåller mycket vegetariskt och även veganska maträtter. Vi vill visa att det finns hur goda alternativ som helst istället för kött och även för att kött kräver mer av jordens resurser när det gäller mark och vatten, men det går även åt oändligt mycket mer energi att framställa kött. Det är många som infört en "köttfri måndag" och nu hakar fler och fler på och det är ju himla bra tycker jag. Genom att köpa säsongens grönsaker t.ex. vitkål, rödbetor, morötter, bönor, säd eller nötter istället för kött, kan man både sänka sina matkostnader och samtidigt höja näringskvalitén, vilket vi kommer ta till vara på när vi gör vår bröllopsmat. Det kommer vara säsongbaserat, ekologiskt och närodlat. Vad planerar ni för gott till er bröllopsmiddag?
/Vera
Här är 3 smakprover från vår kommande bröllopsbuffé:
- Blomkålssnittar. En perfekt aptitretare till välkomstdrinken på festen/kalaset eller bröllopet.
- Grönkålssoppa i glas. Bra som förätt och mingla runt med innan maten serveras på festen. Vi tänkte servera soppan i fina loppisglas med en brödpinne eller ett osthjärta till.
- Rödbetsbiffar med getostcrème. Himmelsk god och passar till exempelvis honungsrostade rotsaker i ugn eller som en bufferätt.
Klicka på receptnamnet så kommer ni till recepten på min vän Eveline Johnssons vego-blogg.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Tony Harry » Glad midsommar!: ”3% Garanterat snabba lån Vi erbjuder låne-/investeringsfonder till företag och ..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
skebo herrgård bellapierre marie&henrik syntetiska diamanter loveko sagobröllop jessica jäger lisa&anton vattenlimousine linne lila mikael sjömilla blomsti toastmaster skottår hanna&björn ta tillvara dr.hauschka gästlista pernilla&david bröllopsforum guerilla gardening gröna november lisen organics brudkrona linnea@sverker linn&mattias cake toppers hålla tal ekocharter wise presentöppning mattias kristiansson h&m såpbubblor djurtester anna-karin&hans dermanord palmgrens praliner svenska inredningsbolaget david schreiner städprodukter en köpfri dag robin&annika linnea&sverker ekosilver sommarväska pride the great gatsby earth day photo by heart drop-in kaffe svensexa vego statistik recension kärlekens dag hindersprövning photo booth kate&william bröllop i sigtuna odla sophia couture ecocert kyrka beyond retro photago eventomatic crème de la crème elin atterstig häst och vagn rabattkod bröllopsvals klimatkompensera nyår ekoturismföreningen camino morgongåva flique i underjorden svenskt sigill solrosor blomsterkrans kakor naturens bästa musik båt frimärken sigtunahöjden grönt catering biodynamiskt låna stockholm ina nordberg världsmiljödagen janna s middag skärgårdsbröllop gul hyra bruduppsättning hungerprojektet glamour vitguld save-the-date vår papper naturskyddsföreningen bordsplacering bröllopsplaner brudtärna bröllopsfrisyr förlovning jul höst better globe wwf sara&daniel svanen midsommar forum rosa budget krav jordgubbar stearinljus alla hjärtans dag brud utomhusbröllop transporter bröllopskonsultation trädgårdsbröllop närproducerat vinterbröllop vegetariskt bröllopstrend 2012 katharina brunat vitt inbjudningskort victoria&daniel brudskål ecobride festlokal resor ekobrud skor bröllopspresenter vinter bröllopsbok smekmånad hudvård personligt ja! sommar så gjorde vi smycken makeup ringar ecobride club fair trade bröllopsmässa accessoarer bröllopstårta tävling bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända kläder dukning dekorationer vigsel återbruk diy 2013 heidi&eric dryck säsong tema presenter mode brudklädsel fest bröllopsresa bröllopskoordinator inbjudningar bröllopsfoto fair flowers fair plants bröllopsfotograf ellen&gustaf hår gäster katharina&martin weleda etiskt josefine&kalle vegan vin ängsbröllop retro brudgum favours rosor cupcakes ekoguld kungligt bröllop recept julklapp 2014 återvunnet möhippa dessert guld 2010 2011 liseberg choklad rättvisemärkt slottsbröllop lokal linn&asim johannae trend nvey eco blå pinterest frogpearl ekoturism vickning maryfly organics fsc madeleine&chris fyra bröllop earth hour bok & bibliotek frieri corsage parfym slöja underkläder läckö tärna spex&skoj alkoholfritt gunnebo slott bomull studio ankungen appar lantligt ekohippa 20-talet valborgs champagne hemsida pärlor färgglatt kinnekulle buffé för honom utomlands ris brunch wilma&friends sojaljus lavish design care candle grow eco gt silver fiskguide wedding weekend fotobås life by lisen carl-philip och sofia love stockholm servettvikning barn the fair tailor medeltidsbröllop house of tammam spa elsa billgren rosenserien anna&micke sångsolist väder florist tina larsson våra oköttsliga lustar honoré des prés twitter förkylning spar pengar 50-talet nuxe afternoon tea louise&dusan almedalen sara&andreas fanny&daniel bröllopsfilm patricia&henrik balanzen marsalk beneco flower power hotell lantmännen rebeqah&waldemar ekolibreeze regnbågsbröllop var rädd om maten go red 60-talet jenny & johnny estelle amanda borneke annie&tomas maria&markus festprogram volontärresor sju sorters kakor bernzon blommor forever unique jewelry prickigt påsk lars wallin naked cake gilda&pearl norge google weddings dans orange deli stockholm gästbok first sight tackkort
Förrätt: Gazpacho med brödpinnar med följande dricka: Il Nostro Grecanico, Italien. Jus de Raisin Blanc, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Varmrätt var buffé med:
Bredsjö blå-bakad potatis – Biffar på färska sojabönor och rostad majs – Brödsallad – Crudité-sallad – Dillpesto – Picklade skånska grönsaker – Bröd – Vispat smaksatt smör – Getostcrème med dricka: Château Pech-Latt, Frankrike. Jus de Raisin Rouge, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Och ostbord med Ost och kex med hemkokt tillbehör. Dricka: Grande Maison Cuvée des Anges, Frankrike.
Sen fick vi också en fantastiskt tårta: Vit chokladbotten gjord på choklad från franska Michel Cluizel, mousse gjord på solmogna svartvinbär, vaniljpannacotta av vaniljstång från Tahiti, rabarbermousse, marängsmörkräm och sugarpaste.
Som sagt, stor succes!